Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
Новини кафедри



07.05.2020

Наші випускники - найкращі!




Керівник виробництва ЕДС-інжиніринг Григорій Власенко: «Ми відчуваємо себе єдиною командою ЕДС, де результат залежить від ефективності кожного»

ЕДС не звертає зі шляху відкритості - ми пишаємося своїми досягненнями і завжди прагнемо, щоб про нас знали більше. У ювілейний рік - нам на початку 2020 го виповнилося 10 років - ми починаємо серію статей про наших співробітників. Про тих, хто тут зробив кар'єру. Про тих, з кого складається ЕДС. І завдяки кому група стала такою, як зараз. Відкриває цю серію інтерв'ю з керівником виробництва EDS-Engineering Григорієм Власенко.


ПРО КАР’ЄРУ

– Григорій, коли ви почали працювати в ЕДС і на якій посаді?

– У 2011 році, відразу ж після університету (спеціальність “Гірнича електромеханіка”, інженер-електрик гірничих робіт) на посаді інженера-проектувальника. Проектний відділ тоді був невеликий, всього два інженери, я прийшов як студент - без досвіду.

Пройшов співбесіду у Александр Запишний (Aleksandr Zapyshniy) і, завдяки тому, що завантаження було велике, - включатися довелося одразу. Благо, колеги допомагали і ділилися досвідом на перших порах, поки сам не почав орієнтуватися, що до чого.

– Як з проектного відділу потрапили на виробництво?

– У проєктному відділі я пропрацював до 2014 року - він став значно більше і з'явилося багато нових підрозділів. В ті часи ми робили цікаві проєкти, один з них був пов'язаний з електропостачанням нафтопереробної галузі в Казахстані. Там були потрібні європейські сертифікати і компанія відправила нас проходити навчання на півроку на Мальту. Щоправда, проєкт "Казахстан" так і не відбувся, але це все інша історія (посміхається) Але ми набули певного досвіду, який і досі нам служить.

Взагалі тоді, в 2015 році, як пам’ятаємо, в країні була криза. Компанія скорочувалася, а разом із нею і проектний відділ. Проте всупереч буремним часам ЕДС вирішили спробувати розвивати власне виробництво електрощитового обладнання. Майже авантюра, однак виважена. Ніша була вільною, а в мене бажання та ідеї. Мені зробили пропозицію, і я погодився.

– Ви були готові до таких змін? Це ж завжди вольове рішення, певний стрес?

– Думаю, що це залежить від амбітності, самомотивації.

Наприклад, все шкільне життя я грав в футбол, тренер був хороший. Згодом ми почали грати в футбол на полупрофесійному рівні. І я зрозумів просту річ: якщо тебе перемагають - ти не маєш права здаватися. Ти борешся, намагаєшся перемогти попри все, бо включається самолюбство: "Як це, інший гравець мене обіграв?! А я що, даремно стільки тренувався, він що, настільки кращий?!"

Так і в той момент, коли почали монтувати ВЛАСНЕ обладнання, амбіції, азарт і пристрасть були сильнішими за страх зазнати поразки.

– Григорій, а що далі? Яка наступна амбіція?

– Звичайно, амбіції є. Насамперед вони пов’язані з якістю продукції, безпечністю та корисністю для клієнта. Наведу приклад. Знаєте, Генрі Форд якось сказав: "Якість - це робити все правильно, навіть коли ніхто на тебе не дивиться".

– Розкажіть, чим ви пишаєтеся в рамках свого управлінського досвіду?

– Пишаюся тим, що мені вдалося зібрати справді дуже професійну команду і так розвинути відділ, що ми створюємо робочі місця, а люди розвиваються в команді та розкривають свої найкращі якості.

Пишаюся, коли до нас приходять новачки щойно зі студентської лави, молоді і недосвідчені, як я колись... Але з гарячим бажанням працювати! Через проекти, через завантаження, через багато "не можу", згодом вони створюють продукт і можуть побачити його в справі. Мають можливість працювати і заробляти гроші. Це називається творення, і це справді захоплююче й дивовижно.

ПРО КОМАНДУ ЕДС

– Григорій, розкажіть про свою команду.

– За час розвитку виробництва - найважливішим завданням було зібрати хорошу команду. Звісно, не просто гарних хлопців, а справжніх профі. Тому що від цього багато залежить.

Є в нас хороші технічні фахівці, наприклад Юра Панчишин, практично «першозасновник» виробництва, працює в ЕДС навіть більше, ніж я. Микола Фоменко, який впровадив у нас елементи системи ощадливого виробництва, де кожен інструмент має після роботи повертатись на своє чітке місце. Всі хлопці круті специ, перерахувати всіх рядків не вистачить, однак кожним я пишаюсь.

– З якими фахівцями дефіцит?

– Завжди є потреба в конструкторах. І дефіцит саме готових фахівців, тому що хто б до нас не приходив, в ЕДС є свої параметри і вимоги.

Зараз більшість співробітників, які займають керівні посади, тобто у них є якась робоча ланка - це все наші люди, що пройшли етапи від робітника до майстра, потім до начальника ділянки. Зростання йде всередині і цьому є причини. Коли ростуть наші співробітники - вони більше залучені в процес. Вони розуміють внутрішні вимоги компанії. Ті, хто вже працює кілька років - знають, що формат "так зійде" в ЕДС не спрацює.

– Потрібні конструктори, чому проблематично їх знайти?

– Продукт, який ми робимо - продукт специфічний, для енергетичного ринку. Якщо фахівець в цій сфері працював і нам вдасться його залучити - від нього буде великий зворотний зв'язок. Він має базові знання, які можна інтегрувати в те, що ми вже розробили або те, що плануємо для розвитку виробничої лінійки.

Ми шукаємо головного конструктора півроку, до нас в основному зверталися керівники великих конструкторських відділів, де трохи інша специфіка.

– Керівництво дає свободу дій? І ви, як керівник, даєте підлеглим можливість проявляти ініціативу?

– Так, ми маємо свободу дій, причому власник компанії завжди відкритий для нових ідей. Але водночас ми несемо відповідальність - за ефективний процес та за результат.

Щодо мене, то останні півтора року намагаюся зробити своїх співробітників максимально самостійними, щоб вони приходили не з проблемою, а з варіантами рішень. Налаштовую їх на це. Вважаю, що мені це вдається. Ми відчуваємо себе єдиною командою ЕДС, де результат залежить від ефективності кожного

– Що б ви порадили новому співробітнику, наприклад, студенту, який обирає компанію для початку кар’єри?

– Не боятися себе проявляти і насичуватися корисними знаннями.
Навіть в простій механічній роботі, складальник, наприклад, є багато параметрів та дрібничок, які потрібно знати. Так, щось приходить з досвідом, але без спеціальної літератури не обійтися. Володіючи знаннями - ти більш універсальний, здатний і мобільний.





До списку





Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт