Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
Новини кафедри



17.09.2015

Дні сталої енергії в Державному ВНЗ «Національний гірничий університет»

ДНІ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ДЕРЖАВНОМУ ВНЗ «НАЦІОНАЛЬНИЙ ГІРНИЧИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

На сьогодні питання ефективного та ощадного використання енергоресурсів в усіх сферах життєдіяльності суспільства є одним із найважливіших. Особливо актуальним та пріоритетним цей напрям є для України на шляху до забезпечення енергетичної незалежності держави, покращення екологічної та економічної ситуації.

Необхідність вирішення цієї глобальної задачі повинно виконуватись як при розробці відповідних заходів з енерго- та ресурсозбереження на рівні державних та місцевих профільних органів влади, так і укорінитися у свідомості кожного окремого громадянина. Тільки так стане можливим покращити ситуацію низькоефективного витрачання енергії та забезпечити сталий розвиток майбутніх поколінь людства.

Застосовуй енергоефективні технології! Підвищуй комфорт свого життя! Заощаджуй власні кошти вже сьогодні! Під такими гаслами з 9 по 12 вересня вперше в Дніпропетровську було проведено інформаційну кампанію з питань енергоефективності «Дні сталої енергії», в якій активну участь прийняли викладачі та студенти Державного ВНЗ «Національний гірничий університет».

Провідні співробітники кафедр систем електропостачання та електропривода електротехнічного факультету підготували та прочитали ряд цільових лекцій щодо основних аспектів підвищення ефективності використання всіх видів енергії як для простих побутових споживачів, так і для основних енергоємних виробництв різних галузей промисловості України, систем виробництва та розподілу електричної енергії. У форматі активної дискусії студенти задавали цікаві питання, висловлювали власні ідеї та переконання. Особливе захоплення викликали прості заходи, які кожен спроможний виконувати самостійно в домашніх умовах, та наскільки значним може стати ефект в державному і світовому масштабі. Читання лекцій було зорієнтовано студентів, які навчаються за спеціальностями, пов’язаними з електроенергетичною галуззю, а саме – «Електротехнічні системи електроспоживання», «Енергетичний менеджмент», «Електромеханічні системи геотехнічних виробництв», «Електромеханічні системи автоматизації та електропривод», задля подальшого впровадження набутих навичок на виробництві після закінчення університету. Студенти-першокурсники додатково відвідали засідання та виставку енергоефективного обладнання і матеріалів у приміщенні Дніпропетровської міської ради.

Лекції прочитали: доц. Хацкевич Ю.В, доц. Луценко І.М., ас. Кошеленко Є.В.

Для студентів-першокурсників з доповіддю "Правила енергоефективності у побуті" виступили студенти пятого курсу спеціальності "Енергетичний менеджмент" Манко Олег та Брянцева Марія.

Заходи до «Днів сталої енергії» у Національному гірничому університеті

№ п/п

Зміст заходу

Дата та час проведення Місце проведення Кількість охоплених громадян (факт) Фотографії з місця проведення (5 штук)
1

Демонстрація відео-роликів, створених студентами НГУ для популяризації ідей сталого розвитку та енергозбереження

09.09-12.09

хол корпусу №4 НГУ

500

 
2

Проведення круглих столів зі студентами технічних спеціальностей для обговорення шляхів розвитку сталої енергетики у промисловості за напрямами:

-          електроенергетика,

-          енергетичний менеджмент,

-          електропривод.

 

СЕП

10.09.15

14.30-15.50

09.09.15

12.55-14.15

 

електропривод

10.09.15

12.55-14.15

 

 

 

НГУ 7/908

 

 

 

 

 

 

НГУ 5/34

110

фото 1,2,4

 

 

 

 

 

 

фото 3

3

Виставка плакатів, підготовлених студентами НГУ на теми сталої енергетики в Україні та світі

09.09-12.09

хол корпусу №1 НГУ

500

 

4

Відвідування студентами спеціальності навчання "Енергетичний менеджмент" виставки відновлюваних джерел енергії у приміщенні міської ради Дніпропетровська

09.09.15

16.00-17.00

приміщення міської ради Дніпро-петровська

15

фото 5

5

Відвідування студентами спеціальності навчання "Енергетичний менеджмент" урочистого відкриття Днів сталої енергії у приміщенні міської ради Дніпропетровська

09.09.15

15.00-16.00

приміщення міської ради Дніпро-петровська

15

 


















До списку





Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт