Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
Новини кафедри



04.07.2019

Електрики будуть з роботою!


Електрики будуть з роботою!

Пройти в стилі Abbey Road, побачити залізничний безпілотник, дізнатися, де корона * і оцінити масштаби нового електрофільтру. Все це можна зробити на ДТЕК Придніпровській ТЕС.

Сьогодні сюди прийшли на екскурсію студенти Національного технічного університету "Дніпровська політехніка". Вони тільки закінчили перший курс. Саме час майбутнім електрикам, електротехнікам і електромеханікам подивитися не на сторінках підручників, як саме виробляється енергія. Студенти поблизу побачили турбогенератори, дізналися, для чого в них водень (підказка - для охолодження), побували на відкритому розподільчому пристрої, головному щиті управління і подивилися як управляти енергоблоком.

Словом, для майбутніх електриків, які захочуть застосовувати свої знання на практиці дорога відкрита.

Так що, як співали вічні Pink Floyd, "Welcome to machine!"

"Придніпровська ТЕС - величезне, надзвичайно величезне підприємство, дуже вражає. Тільки хотілося б, щоб воно ставало більш сучасним і технологічним", - поділилася враженнями студентка першого курсу електротехнічного факультету Надія Морозова.


* Корона - це явище в електрофільтрі. Тонке світіння на коронуючих електродах, за допомогою якого блокують шлях вугільного пилу в атмосферу.













До списку





Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт