Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
Новини кафедри



20.04.2018

Міжнародний форум студентів та молодих вчених «Розширюючи обрії»

Міжнародний форум студентів та молодих вчених «Розширюючи обрії» став однією з тих «родзинок», що формують імідж закладу в академічній спільноті. ХІІІ форум вкотре розширив свої обрії: цієї весни завдяки застосуванню сучасних технологій – вперше було реалізовано формат телемосту завдяки використанню Skype та організовано роботу секції з прямою трансляцією в YouTube для заохочення участі студентів Міжнародного університету Вірджинії (США). 

Більше того, потенційним учасникам надали можливість обирати такі секції для роботи, що найкраще відповідають профілю їх наукових інтересів та досліджень. Робота кожної секції – це не лише презентація актуальних тем та їх обговорення, це, насамперед, можливість спілкування та генерації ідей в середовищі, що своєю якістю стимулює до розвитку та змін.

Кожен етап роботи форуму сприяє еволюції студента, надаючи всі можливості для формування змін в його мисленні, щораз зміщуючи фокус і піднімаючи рівень критичного мислення.

Робота форуму починається задовго до офіційно визначених дат. Власне, вона і не припиняється. Але для тих, хто доклав немалих зусиль, щоб представити на розгляд колег та журі свою роботу, особливо вперше, хвилюючим початком стає Пленарне засідання. Привітальні слова ректора та адміністрації університету разом з кращими презентаціями молодих вчених створюють особливий настрій, що супроводжує учасників і після офіційного завершення форуму.

Рівноцінно продуктивними є заходи, що сприяють соціокультурному розвитку учасників. Дискусія про можливості та загрози роботизації нашого суспільства спонукає не лише до теоретичного аналізу, але й перегляду способу життя. Англомовні театралізовані постановки та поетична вітальня давно стали невід’ємною частиною форуму. Цього разу студенти-учасники здивували глядачів не лише чудовою грою в «Комедії помилок» Шекспіра – англійська мова, яку студенти звикають сприймати як необхідний практичний інструмент, звучала і в поезії, і в піснях, розкриваючи свою красу та спонукуючи до нових рівнів опанування.

Нагородження учасників і закриття форуму – ще одна нагода сприяти формуванню молодих науковців. Організатори форуму закликають молодь бути готовими змінюватися, докладаючи зусиль, трансформуючи свої слабкі сторони в сильні, зростати над собою. І ми бачимо плоди такої праці, адже цього разу якість роботи учасників виявилася на надзвичайно високому рівні. 
Нагороджується студент групи 141м-17-2 (кафедра СЕП)
Олішевський Ілля Геннадійович. 



«Ми дуже задоволені, що маємо можливість бути учасниками Форуму – швидше, феномену, аніж просто заходу, адже тут ми можемо розвиватися » – такі слова учасників підтверджують правильну стратегію організаторів: йти вперед самим, і вести за собою молодь.


До списку





Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт